qmart
Quartz Matrix
NetDeTek
Home|Despre noi|Noutati|Legislatie|Competente|Afilieri|Parteneri|Referinte|Studii caz|Contact
Noutati
 
Quartz Matrix anunta lansarea paginii web, www.norsit.ro, dedicata serviciilor in cloud oferite din propriul data center
 
Quartz Matrix lanseaza website-ul dedicat serviciilor in cloud oferite din propriul data center, www.norsit.ro.
Prin www.norsit.ro companiile pot accesa facil aplicatii software de productivitate in cloud dezvoltate si adaptate la nevoile companiilor romanesti, servicii de infrastructura administrata si dezvoltare web. Folosindu-se de tehnologia cloud pusa la dispozitie de Quartz Matrix, companiile pot beneficia de aplicatii si servicii pe baza de abonament lunar cu o accesibilitate a acestora de oriunde exista o conexiune la internet si de pe orice dispozitiv.
               “Dezvoltarea serviciilor in cloud din propriul data center sub brandul Norsit are la baza evolutia fireasca a companiei Quartz Matrix, consacrata pe piata din Romania ca furnizor de tehnologie IT pentru companii de peste 20 de ani. Avand un department dedicat proiectarii si dezvoltarii de aplicatii software cu un grad ridicat de personalizare la nevoile specifice fiecarei afaceri, precum si resursele de a dezvolta propriul data center, a mai fost doar un pas catre oferirea de servicii in cloud.” Mihai Suchar – Director general Quartz Matrix
Tehnologia ideilor tale
Aplicatii software de productivitate in cloud
Prin cloud-ul Norsit, Quartz Matrix pune la dispozitia clientilor un portofoliu solid de aplicatii software concepute si dezvoltate pe baza cerintelor specifice de eficientizare si optimizare a activitatilor din cadrul companiilor si de crestere a productivitatii: platforma e-learning si training la distanta, managementul activitatii de vanzare,  managementul documentelor, optimizarea proceselor de livrare si receptie marfa, inventariere si urmarire stocuri pe baza codurilor de bare, contorizarea fluxului de persoane, securitatea datelor – antivirus si spam firewall.
 Fiind livrate in cloud, companiile pot utiliza aplicatiile imediat si la costuri reduse, pe baza de abonament lunar, fara investitii in infrastructura hardware si software. Compania Quartz Matrix ofera astfel din propriul data center aplicatii pentru afaceri, combinate cu o gama variata de servicii: consultanta, personalizarea aplicatiilor, training, administrare, mentenanta si suport tehnic 24/7.
Echipa tehnica de suport 24/7
               Intreg portofoliu de aplicatii si servicii Norsit este sustinut de echipa de specialisti IT care ofera suport 24/7 pentru livrarea si utilizarea serviciilor in conditii optime si adaptate nevoilor fiecarui client. Capabilitatile si profesionalismul echipei de suport sunt confirmate de certificarile obtinute pentru: Microsoft , VMware, Bitdefender, Veeam, Barracuda.
Despre data center-ul Norsit
Acces fara limite la serviciile Norsit - Data center-ul Norsit asigura in proportie de 100% cerintele legate de tehnologia informatiilor si comunicatii, legaturi de voce si video, aplicatii de tip office, baze de date, e-mail, server web, aplicatii software.
Datele tale sunt in siguranta - Solutia de securitate implementata si creata special pentru centrele de date protejeaza datele gazduite contra programelor periculoase.
Afla mai multe despre data center-ul Norsit!
 
www.norsit.ro - Tehnologia ideilor tale

 
Quartz Matrix devine Corning Optical Communications Network of Preferred Installers Partner
 
Incepand cu luna Mai 2015, Quartz Matrix devine partener autorizat Corning pentru implementarea si service-ul retelelor de comunicatii pe fibra optica.
Aceasta certificare ne ofera oportunitatea de a oferi clientilor nostri un termen de garantie extins de pana la 25 de ani, precum si ultimele linii de produse inovative din industria fibrei optice.
Obtinerea acestui statut este o confirmare a excelentei serviciilor noastre, a cunostintelor tehnice pe care le detinem si a puterii financiare pe care o putem oferi clientilor nostri ca o baza a seriozitatii noastre.
 
Corning Incorporated este unul dintre cei mai mari inovatori mondiali in stiinta materialelor. In cei peste 160 de ani de experienta ai companiei, Corning si-a concentrat eforturile in dezvoltarea de produse din sticla, ceramica si fibra optica. In zilele de azi, portofoliul de produse Corning este unul extins si se adreseaza diferitelor domenii din industrie (electronice, telecomunicatii, transporturi): comunicatii optice, tehnologii de afisare, tehnologii pentru curatarea aerului si materiale speciale.

 

“Suntem intr-o continua adaptare la ce se intampla in piata si obiectivul nostru este sa raspundem cat mai bine si cat mai apropiat de cerintele clientilor nostri. In acest sens, efortul nostru este orientat spre a identifica cei mai buni furnizori de produse, pe care sa le integram serviciilor noastre si sa avem o solutie finala completa si profesionista. Echipa de tehnicieni este instruita si certificata in acest sens pentru a oferi cele mai performante implementari si servicii de mentenanta si service care corespund celui mai riguros management de proiect”, a declarat Mihai Suchar, Director General Quartz Matrix.

Quartz Matrix participa si vine in sustinerea conferintei "Zilele Spitalului Clinic C.F. Iasi 2014"

In perioada 28 octombrie - 2 noiembrie 2014 la Hotel Astoria, Salile „M. Eminescu” si „I. Creanga” a avut loc o noua editie a Conferintei Nationale cu participare internationala „Zilele Spitalului Clinic C.F. Iasi 2014”

Structurata pe 2 parti, conferinta a reunit pe de o parte sesiuni de comunicari structurate pe specialitati sub titulatura „Actualitati in patologia medico-chirurgicala” si, pe de alta parte, conferinta „Siguranta circulatiei – problema de siguranta nationala” la care sunt invitati sa participe Managerii din cele 15 spitale ale retelei Ministerului Transporturilor, alaturi de conducerea Ministerului.
 
In cadrul celei de a doua parti a conferintei, Quartz Matrix a sustinut 2 prezentari orientate pe beneficiile aduse de implementarea sistemelor de securitate si siguranta, instalatii speciale de detectie a inceputului de incendiu, de stingere automata si desfumare pentru protectia bunurilor, cladirilor, pacientilor si cadrelor medicale.
 
Valentina Badarau, director departament proiectare in cadrul Quartz Matrix, a evidentiat obligativitatea si importanta de a apela la proiectanti profesionisti si certificati de catre institutii acreditate ale statului pe servicii de proiectare si executie a instalatiilor electrice.
Cea de a doua prezentare, sustinuta de Florin Serbanuta, directorul departamentului NetDeTek de Fire&Security, a accentuat importanta implementarii si utilizarii eficiente a acestor sisteme integrate asociate cu urmatoarele servicii: consultanta, proiectare electrica, servicii de implementare si de mentenanta si service.
 
Prezentarile pot fi gasite accesand urmatoarele link-uri:
Aceasta participare a echipei Quartz Matrix in cadrul conferintei a fost ca urmare a implementarii cu succes pe care echipa Quartz Matrix, coordonata de Dalila Popa, a realizat-o saptamana trecuta. Proiectul s-a focusat pe instalarea unor echipamente care faciliteaza transmiterea live in salile de amfiteatru a actiunilor desfasurate in salile de operatii, in scop didactic, pentru studentii la medicina.

 
Quartz Matrix - partener autorizat de service pentru UPS-urile de putere Eaton
Incepand cu luna octombrie 2014 Quartz Matrix este unul dintre cei 4 parteneri certificati in Romania pentru instalarea si service-ul UPS-urilor de putere produse de compania EATON.
Compania Quartz Matrix a fost selectata pe baza experientei si rezultatelor in domeniul asigurarii continuitatii electroalimentarii iar certificarea cunostintelor a fost obtinuta in urma sustinerii cursurilor si a practicii desfasurate in laboratoarele fabricii Eaton din Finlanda de catre specialistii nostri .
Prin absolvirea cursului obtinerea certificarii compania Eaton asigura clientii nostri ca specialistii Quartz Matrix au cunostintele si sunt certificati de producator sa configureze, sa puna in functiune, sa intretina si sa repare UPS-uri de putere din gama 9X55.
 
Nevoile dumneavoastra in domeniul electric – solutiile noastre!
Statutul de partener de service atesta calitatea serviciilor oferite de catre echipa Quartz Matrix clientilor sai. Am obtinut aceasta certificare pentru a oferi clientilor accesul la servicii de inalta calitate, la consultanta in alegerea echipamentelor potrivite businesslui, la asistenta tehnica in toate fazele unui proiect, precum si la livrarea rapida a produselor catre clienti, garantie pentru echipamente, extindere de garantie, mentenante si reparatii cu SLA asigurat si suport telefonic non-stop la 0232-218.692 si [email protected].
 
Quartz Matrix se diferentiaza in piata prin expertiza echipei sale de tehnicieni in abordarea proiectelor tehnologice si in procesele operationale. O cauza principala a defectelor comune ale echipamentelor o reprezinta nerealizarea mentenantei in timp util, a mentenantei incomplete sau a mentenantei defectuoase de catre o echipa neautorizata de tehnicieni.
 
“Prin obtinerea certificarii de service pentru UPS-urile de putere fabricate de Eaton completam gama de servicii oferite clientilor nostri pentru solutiile de electroalimentare cu UPS-uri si garantam clientilor un service performant si autorizat pentru remedierea rapida si corecta a disfunctionalitatilor de alimentare. Acest parteneriat este o responsabilizare a echipei noastre de tehnicieni in a oferi cele mai bune servicii de intretinere si reparatie a UPS-urilor Eaton”, a declarat Mihai Suchar, Director General Quartz Matrix.
 

Quartz Matrix prezinta “Mobile and wireless technologies and their applications”  in cadrul evenimentului IEEE Instrumentation and Measurement Society, Wireless and Telecommunication in Measurements, organizat de Facultatea de Inginerie Electrica Iasi

Astazi, 14 Octombrie 2014, la Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii “Gh. Asachi” Iasi are loc evenimentul IEEE Instrumentation and Measurement Society, Wireless and Telecommunication in Measurements. Evenimentul este organizat de IEEE Instrumentation & Measurement Society TC-13 Technical Committee Meeting si gazduit de Facultatea de Inginerie Electrica Iasi, de catre Prof. David Valeriu, membru al consiliului local de administratie si Prof. Aux. Octavian Postolache, membru al consiliului IEEE TC-13 al Institutului de Telecomunicatii / ISCTE-IUL din Lisabona.
 
Evenimentul este dedicat retelelor si senzorilor wireless, un domeniu in continua dezvoltare. In acest context, noua interdependenta dintre comunicatiile wireless si masuratori poate fi considerata ca solutie viabila pentru “orasele inteligente” si de integrare a dispozitivele mobile in sistemul de sanatate.
 
Prezentarea va fi sustinuta de catre Dl. Bogdan Teodorescu, Director al Departamentului de Cercetare–Dezvoltare al companiei Quartz Matrix pe tema tehnologiilor mobile si wireless si experienta Quartz Matrix in aplicarea acestora in industrie.
 
Agenda evenimentului de astazi este:
12.00 - Brief description of IEEE TC-13 Technical Committee and TC-13 actions (Dr. Octavian Postolache, IEEE TC-13 General Chair)
12.15 - S-Health a new challenging field of wireless communication and m-health and smart cities (Dr. Octavian Postolache, IEEE TC-13 General Chair)
12.45 - Mobile and wireless technologies and their applications (Bogdan Teodorescu, Quartz Matrix)
13.15 - Round Table – Wireless communication and Measurements – today and tomorrow (Prof. Valeriu David, Prof. Octavian Postolache)
14.00 - Closing speech (Prof. Valeriu David)

 
Quartz Matrix a devenit Service Partner pentru divizia IT a Schneider Electric
29.07.2014
 
Quartz Matrix a devenit începând cu data de 01.05.2014 Service Partner APC by Schneider Electric pentru gama de UPS-uri trifazate. Certificarea APC Elite Data Center Partner se refera la servicii specializate pentru urmatoarele categorii de solutii:
 
- Small Data Center (5-20 Racks);

- Medium Data Center (20-100 Racks);

- Large Data Center (100+ Racks);

- Cooling;

- Software;

- Virtualizare.

Quartz Matrix a devenit Service Partner pentru divizia IT a Schneider Electric
Schneider Electric este specialistul mondial in managementul energiei, oferind solutii integrate pentru diverse segmente de piata, detinand pozitii de lider in domeniul infrastructuriii al proceselor industriale, automatizarilor în constructii si al centrelor de date sau retelelor.
Schneider Electric are cel mai extins portofoliu de produse din industrie pentru produse UPS standard sau specifice si adaptabile cerintelor clientilor. Pentru acestia, Schneider Electric reprezinta alegerea naturala în ceea ce priveste asigurarea alimentarii neîntreruptibile in sectoare cum ar fi: industrie, cladiri si tehnologia informatiei (IT).
 
Statutul de Service Partner atesta calitatea serviciilor oferite de Quartz Matrix clientilor sai. Prin parteneriatul cu  Schneider Electric clientii beneficiaza de accesul la cele mai noi tehnologii in domeniul alimentarii cu energie in situatii de urgenta pentru centre de date, retele informatice si aplicatii industriale, precum si la serviciile specializate si certificate de producator pentru mentenanta si service.
Solutiile oferite de catre Dispeceratul Service Quartz Matrix clientilor sunt:
    - management de proiect;
    - livrare echipamente;punere ifunctiune (UPS, rack), activitate realizata de personal certificat de catre  Schneider Electric;
    - garantie pentru echipamente;
    - extindere garantie;
    - mentenante si reparatii cu SLA, suport telefonic 7x24x365.
“Ne propunem sa aducem un plus de valoare afacerii colaboratorilor nostri prin monitorizarea riscurilor legate de intreruperea energiei electrice si prin comunicarea permanenta cu benficiarii pentru remedierea tuturor situatiilor de urgenta aparute. Parteneriatul cu Schneider Electric pentru gama de UPS-uri trifazate ne onoreaza si ne responsabilizeaza si mai mult in relatia cu utilizatorii acestor echipamente, pentru care trebuie sa asiguram cele mai bune solutii de service si mentenanta” , a declarat Mihai Suchar, Director General Quartz Matrix.
 
“Pentru cele mai populare UPS-uri din lume dorim sa asiguram clientilor nostri cele mai bune servicii, atât pre-vânzare, cât si post-vânzare. Astfel, ne dezvoltam permanent reteaua de distributie si service. Quartz Matrix este un partener foarte valoros pentru noi, cu o experienta de peste 20 de ani în domeniul IT&C si o calitate dovedita a serviciilor oferite clientilor. Suntem încrezatori ca, prin acest parteneriat, utilizatorii UPS-urilor trifazate Schneider Electric vor beneficia de continuitatea serviciilor de operare, productivitate, calitatea produselor si serviciilor, securitatea locatiilor si competitivitatea afacerilor” a declarat Mirela Danciu, Vicepresedinte al Diviziei IT în cadrul Schneider Electric România. 
 


Quartz Matrix completeaza portofoliul cu o noua solutie: sisteme de cogenerare de inalta eficienta de pana la 500 kW cu motoare pe gaz natural si biogaz

8.04.2014
 
Quartz Matrix lanseaza pe piata din Romania o noua solutie de eficientizare energetica: sistemele de cogenerare de inalta eficienta de pana la 500 kW cu motoare pe gaz natural si biogaz.
Focusul nostru este de a dezvolta sisteme si servicii care sa ofere clientilor nostri modalitati de eficientizare a proceselor industriale, sa reduca costurile cu energia si sa produca energie fara a afecta mediul inconjurator.
Indiferent de verticala de productie, industria de elaborare materii prime, prelucratoare materii prime, manufacturing, alimentara, bauturilor, sanatate, resurse energetice, santiere navale, utilitati, constructii, retail-comert sau office, Quartz Matrix ofera sisteme de cogenerare de inalta eficienta pentru o maximizare a eficientei energetice.
Pentru a evidentia beneficiile sistemelor de cogenerare de inalta eficienta Quartz Matrix, compania a organizat in luna Martie 2014, 2 evenimente cu clientii si potentialii clienti:
Evenimentele au beneficiat de prezenta Domnului Philip Bacon - Senior Industrial Adviser la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si a Domnului Aart de Graaf – International Sales Manager in cadrul companiei 2G Energietechnik GmbH, al treila producator de sisteme de cogenerare din lume si partenerul Quartz Matrix incepand cu anul 2014 in Romania.
Evenimentele s-au adresat profesionistilor din companiile industriale din zonele Sud si Centru ale Romaniei: directori tehnici, directori de investitii, sefi de mentenanta / mecano-energetici si manageri energetici.
Mai multe informatii pe: http://www.valoareimpreuna.ro/evenimente/sisteme_cogenerare
 
Beneficiile sistemelor de cogenerare de inalta eficienta
Pentru toate aceste sisteme de cogenerare de inalta eficienta oferim suport si asistenta tehnica. Rezolvam prompt solicitarile preluate si ne concentram toate eforturile pentru a asigura continuitatea business-ului clientilor nostri prin servicii de mentenanta si service performante. In acest sens:

 


 
Quartz Matrix lanseaza noul brand corporate NORTICS
24.02.2014
 
Quartz Matrix, companie inovativa care livreaza servicii si produse de tehnologie clientilor sai nationali, lanseaza noul brand corporate NORTICS, pentru a identifica divizia de servicii si solutii IT a companiei.
 
Procesul de branding reflecta schimbarile recente de viziune strategica, precum orientarea catre serviciile si aplicatiile cloud si marcheaza o noua etapa de maturitate a companiei, care implineste anul acesta 20 de ani de prezenta la nivel national. “Aceasta schimbare strategica anunta si 20 de ani de experienta. Cunoastem mai bine clientii si piata produselor pe care activam. Vrem ca brandul NORTICS sa reflecte faptul ca suntem o companie adaptata la nou, cu o experienta sustinuta pe piata de 20 de ani. IT-ul a fost si ramane prima directie de actiune a companiei noastre. Suntem in continuare dedicati clientilor nostri si acum livram valoare printr-un mix de experiente, proiecte si implementari de success” declara Mihai Suchar, Director General al Quartz Matrix.
 
Procesul de comunicare este sprijinit de o sigla noua, un slogan corelat cu filosofia firmei si de materiale de suport a imaginii si vanzarilor. In luna martie ac. se va lansa si noul site NORTICS, care va sustine orientarea spre servicii cu valoare adaugata client.
Noul logo se axeaza pe un font dinamic, dar stabil, ca un echilibru intre cei doi piloni de comunicare cu clientul: experienta si adpatarea la un mediu schimbator, dar pozitiv. Culoarea aleasa face parte din identitatea vizuala Quartz Matrix, subliniind, la fel, tranzitia catre o zona superioara a serviciilor catre clienti.
 
“Valorile brandului NORTICS reintaresc punctele forte care ne sustin propunera de valoare in fata clientilor: inovatie si calitate. Aceasta tranzitie nu face decat sa reconfirme statutul nostru si sa consolideze radacinile companiei printr-o abordare contemporana. Diversitatea de competente si proiecte pentru clientii nostri reimprospateaza misiunea noastra de a furniza servicii avansate si de a fi din ce in ce mai competitive pe piata”, declara Mihai Suchar.
 
 

 
 

 

 Quartz Matrix - Divizia IT&C         Divizia IT&C
Quartz Matrix - Divizia de solutii industriale         Eficienta energetica pentru industrie
Quartz Matrix - Divizia de solutii securitate & comunicatii         Securitate & Comunicatii
Contacteaza consultantul tau
Sus