qmart
Quartz Matrix
NetDeTek
Home|Despre noi|Noutati|Legislatie|Competente|Afilieri|Parteneri|Referinte|Studii caz|Contact
Cu CO2

             

SISTEM DETECTIE ULTRASENSIBILA SI STINGERE MULTIDIRECTIONALA CU GAZ INERT

PENTRU PROTECTIA PANOURILOR ELECTRICE DE DISTRIBUTIE SI CONTROL "CRITICE" 

 

 

ECOGENE® raspunde unei nevoi deosebite de protectie a panourilor electrice de control a productiei catalogate ca fiind “CRITICE”, pentru ca 100% din fluxul de productie este controlat de acestea, dar si “SENSIBILE” in acelasi timp pentru ca ele contin componente electronice si/sau informatice.
Plecand de la aceste date riscul este acum identificat cu maxima acuratete pentru a putea oferi protectie punctuala la cel mai bun cost si cea mai buna solutie tehnica: EFICIENTA FIABILA, ECOLOGICA, ECONOMICA. 
 
 
DETECTIA: detectia intr-un interval mai scurt de 30 secunde a inceputului de incendiu intr-un panou de distributie si control indiferent de dimensiunile acestuia, de prezenta sau nu a ventilatiei.
STINGEREA: Stingerea cu agent gazos, ecologic si fara risc pentru echipament cu o concentratie de stingere mentinuta pana la interventia umana.
 
Agentul de stingere care raspunde acestor criterii este CO2.
 
Pentru a evita socul termic, ECOPROTECTION a instalat un sistem permanent care permite utilizarea CO2 sub forma gazoasa la o temperatura ambianta denumita “calda” si la o presiune de aproximativ 15 bari.
 
CO2, stocat intr-o rezerva de 50 kg, permite alimentarea unuia sau mai multor cabinete electrice de distributie si control in functie de volumul lor si sufera o transformare prin generatorul "faza vapori" atunci cand sistemul este utilizat. Din acel moment (ajungerea gazului in generator) sistemul de difuziune transporta gazul la cabinetul vizat, in timpul de expulzare presetat in momentul punerii in functiune. Se elibereaza doar cantitatea necesara volumului vizat, sistemul ramane in asteptare dupa utilizare si poate efectua o noua stingere fara a fi necesara reincarcarea lui.
 
Disparitia programata a produselor chimice gazoase de stingere, clasificate ca substante daunatoare stratului de ozon (protocolul de la Montreal), a relevat vidul tehnologic si lipsa de solutii tehnice ca alternativa la aceste masuri. Ratificarea tratatelor de la LONDRA si COPENHAGA au urgentat oprirea productiei acestor substante si reducerea halonilor în Europa.
 
ECOPROTECTION a raspuns acestor deziderate, nu doar prin inlocuirea substantelor chimice, ci prin oferirea unor alternative ecologice viabile concretizate in procedeul revolutionar de stingere a incendiilor cu numele ECOGENE®.
 
APLICATII
- Protectie punctuala la riscuri extreme a spatiilor cu volume mari
- Posibilitate de montaj intr-unul sau mai multe cabinete (pana la 9 cabinete)
- Gabaritul echipamentului de stingere redus la minim
- Integrarea centralei si agentului de stingere
- Pozitionarea senzorilor in partea superioara a cabinetelor  
      
 DETECTIA CU AJUTORUL  CELDA
- Detectie timpurie si sigura
- Detectie permanenta prin aspirare, bazata pe principiul dublei detectii
- Sistem pentru controlul permanent al debitului si al colmatarii
- Detectie optica a fumului
- Eficienta in cazul focului cu origine electrica
- Un sistem de testare foarte performant
- Testarea in timp real a capacitatii de detectie pentru fiecare cabinet, prin intermediul unei rezistente de 22 Ohmi 3w acoperita cu un invelis din PVC
Alarma confirmata in mai putin de 30 de secunde a arderii indiferent de configuratia volumului protejat, chiar daca acesta este ventilat sau nu.
 
PUNEREA IN FUNCTIUNE
Prin conceptia sa, sistemul ECOGENE este scalabil si poate fi extins in functie de necesitatile si dezvoltarea activitatilor clientului.
 

 Quartz Matrix - Divizia IT&C         Divizia IT&C
Quartz Matrix - Divizia de solutii industriale         Eficienta energetica pentru industrie
Quartz Matrix - Divizia de solutii securitate & comunicatii         Securitate & Comunicatii
Contacteaza securitate incendiu
Sus