qmart
Quartz Matrix
NetDeTek
Home|Despre noi|Noutati|Legislatie|Competente|Afilieri|Parteneri|Referinte|Studii caz|Contact
CCTV
 
Sistem de supraveghere video analogic HD / digital IP
 
Sistemele de supraveghere video au devenit, cu timpul, o componenta cheie pentru asigurarea sigurantei si securitatii pentru foarte multe organizatii. Odata cu cresterea riscului de securitate, nevoia de monitorizare video si de inregistrare a evenimentelor a devenit din ce in ce mai importanta. Ca rezultat multe organizatii implementeaza astfel de sisteme pentu o gama larga de aplicatii si nu doar in domeniul strict al sistemelor de securitate. Trebuie spus de la inceput ca aceste sisteme vin sa completeze sistemele "traditionale" de securitate si siguranta – detectie efractie, control acces, detectie incendiu - sistemele de supraveghere functionand in  relatie de colaborare cu acestea, asigurand elementul de monitorizare in timp real si posibilitatea de vizualizare post-eveniment precum si inregistrare, afisarea si transmisia informatiei video catre diversi beneficiari ai acesteia.
 
Caracteristicile unui sistem analogic / digital IP :
- DVR pentru inregistrarea imaginilor de pe camerele de supraveghere
- Server pentru stocarea imaginilor de pe camere de supraveghere IP
- Camere fixe de inalta rezolutie cu carcase termostatate rezistente la conditii extreme
- Camere Speed Dome cu posibilitate de control Pan / Tilt
- Sursa de alimentare neintreruptibila (UPS) – asigura alimentarea sistemului de supraveghere video in cazul caderilor de tensiune pentru minim 30 minute
- Monitor pentru vizualizarea imaginilor live cat si a inregistrarilor de pe DVR
- Joystick pentru controlul camerelor mobile
- Posibilitate de conectare intr-o retea de internet pentru vizualizarea / inregistrarea imaginilor dintr-o alta locatie (dispecerat )
- Posibilitate de vizualizare a imaginilor / inregistrarilor de pe orice dispozitiv ce permite acest lucru, care beneficiaza de o conexiune la internet
 - Software incorporat in echipamentul de inregistrare, in varianta stand-alone (DVR). Accesul la informatia video de la distanta prin varianta client a software-ului
- Se poate programa activarea sistemului de inregistrare doar in conditiile detectarii miscarii de catre camerele video
 
Schema bloc pentru un sistem de supraveghere analogic / digital IP
 
 
Solutia software pentru integrarea tuturor locatiilor intr-un dispecerat, este capabila de a prelua imagini concomitent de la DVR-uri, video servere, camere IP, decodere etc. Capabil de a afisa pe display full screen sau videowall format din mai multe ecrane, ofera posibilitatea de directionare Pan/Tilt/Zoom/Focus/Iris/Preset/Tour pentru camerele mobile. Beneficiaza de functia de stocare local pe serverul din dispecerat, acesta fiind un avantaj major, fiind o sursa de backup pentru inregistrarile video. Tipuri de alarma pe care le poate genera catre o adresa de email predefinita: alarma de la intrarile cu releu, semnal video scazut, detectie la miscare, camera mascata, memorie full etc.
 
Afisarea imaginilor din toate locatiile se realizeaza in dispecerat pe un panou de monitoare (Video Wall). Monitoarele sunt conectate la serverul de vizualizare. Softul permite afisarea fiecarui canal pe cate un monitor sau impartirea pe monitoare a mai multor imagini.
 
SOLUTII PENTRU DIFERITE OBIECTIVE
 
Sistemele de supraveghere video cu protectie pentru mediile industriale presupun utilizarea pe langa camerele de supraveghere video a unor carcase speciale, rezistente la socuri, coroziune, umezeala si temperaturi ridicate. In cazul sistemelor rezistente la temperaturi inalte sistemul include: carcasa cu racire speciala, o camera video si pompa care asigura circularea apei prin alveolele camerei. Constructia solida a carcasei este ideala pentru aplicatii extreme cum ar fi supravegherea proceselor din interiorul cuptoarelor la temperaturi foarte mari, turnatorii si alte medii care implica temperaturi ridicate.
 
 
Solutie de supraveghere video pentru spatiile sanitare (policlinici, spitale, sanatorii). Sunt importante astfel de sisteme de instalat in spatiile de ocrotire a sanatatii fiind un mijloc de supraveghere a bunei functionari a activitatilor precum si prevenirea si combaterea eventualelor tentative de patrundere in spatiile cu acces restrictionat (personal autorizat). Astfel de sisteme sunt capabile de a identifica tentativele de patrundere prin efractie in spatiile sanitare pentru sustragerea de echipamente sau documente importante specifice acestui domeniu.
 
Sistemul de supraveghere joaca un rol foarte important in incintele spitalelor psihiatrice. Acestea faciliteaza supravegherea persoanelor cu probleme psihice si de comportament pentru prevenirea eventualelor incidente care pot conduce la ranirea grava atat a bolnavilor cat si a personalului medical.
 
Constructii de interes public (gari, aerogari, invatamant, sali de sport, spatii comerciale)
Astfel de spatii prezinta un interes deosebit fiind caracterizate de fluxuri importante de persone. Datorita acestui fapt sistemele de supraveghere video sunt foarte importante pentru protectia contra tentativele de furt precum si combaterea incidentelor care se pot ivi in astfel de spatii, in vederea asigurarii unei protectii eficiente a drepturilor si libertatilor fundamentale ale personelor fizice.

imagine de 180 de grade oferita de o singura camera cu 4 obiective

Mijloace de transport in comun (autobuze, metrou, tramvai, tren etc.)
Un sistem de supraveghere amplasat in mijloacele de transport in comun aduce un plus de siguranta personelor care le utilizeaza. Sunt combatute si prevenite atat tentativele de furt a bunurilor pasagerilor cat si prevenirea tentativelor de vandalism asupra bunurilor din mijloacele de transport. Un alt factor important demn de luat in seama in dorinta noastra de a va insufla siguranta si protectie, este confortul pasagerilor si serviciile de care beneficiaza pasagerii in mijloacele de transport in comun.
Un plus adus companiilor de transport prin montarea sistemelor de supraveghere ar fi scaderea pierderilor financiare cauzate de folosirea de catre calatori a mijloacelor de transport fara a composta / achita pretul biletului de calatorie. Astfel pot fi identificate usor personele care comit astfel de fapte.
 
 
BENEFICII
 
- Evitarea in timp util a aparitiei necomformitatilor in procesele desfasurate in zonele in care sunt amplasate sistemele de supraveghere;
- Reducerea pierderilor din punct de vedere financiar si a cuantumului politei de asigurare;
- Interventii in timp util pentru prevenirea si/sau salvarea eventual a persoanelor implicate intr-un accident in timpul desfasurarii activitatilor specific zonelor supravegheate;
- Cresterea sigurantei personalului;
- Cresterea gradului de siguranta pentru organizatii.
 
 
DE CE SOLUTIA QUARTZ MATRIX?
 
 
- Detinem certificari atat pentru proiectarea sistemelor cat si executarea lucrarilor de instalare;
- Capacitatea de a dezvolta sisteme complexe de securitate si siguranta;
- Personalizarea sistemului pentru acoperirea tuturor aplicatiilor din diverse domenii;
- Asiguram asistenta tehnica permanenta in cazul aparitiei unor defectiuni;
- Asiguram training utilizatorilor sistemului implementat;
- Oferim cele mai noi tehnologii din domeniu:

- upgrade al sistemelor vechi analogice utilizand camere video analogice la rezolutie HD rezolutie 2Mpx folosind infrastructura veche de cablu;

- camere video panoramice de 180 sau 360 de grade cu 4 obiective in aceeasi camera;

 

 

- posibilitate de integrare cu celelalte sisteme de securitate din cladire, interfatare prin intermediul hartilor interactive.

 
 


Quartz Matrix - Divizia IT&C         Divizia IT&C
Quartz Matrix - Divizia de solutii industriale         Eficienta energetica pentru industrie
Quartz Matrix - Divizia de solutii securitate & comunicatii         Securitate & Comunicatii
Contacteaza consultantul tau
Sus